Om Projekt Karin

Projekt Karin är namnet på min blogg som syftar till mitt liv som ett enda stort projekt. Det kan tyckas vara tungt att se på det så men det är så det känns ibland.

På denna blogg skriver jag om allt möjligt. En del kan vara sånt som berör mig personligen, men det mesta kommer nog vara sånt som jag hittar på Internet.

Om våld mot kvinnor

Namnet Projekt Karin användes ursprungligen i samband med ett projekt för att minska våldet mot kvinnor. Regeringen valde dock att lägga ner arbetet då det förmodligen inte gav ett tillräckligt lönsamt resultat. Hemsidan som låg här innan hjälpte kvinnor som är utsatta av våld att ta kontakt med myndigheter och få den hjälp som behövdes. Om du hittat hit av denna anledning ska jag inte agera som en återvändsgränd, utan rekommenderar dig att läsa mer om detta här nedanför.

Om du använder en dator där du inte vill att historiken sparas, använd Inkognitofönster/Privat-fönster (finns olika namn). Så här startar du det läget från olika webbläsare:

  • Google Chrome: Ctrl+Shift+N
  • Internet Explorer: Ctrl+Shift+P
  • Firefox: Ctrl+Shift+P

Här är sidorna du kan besöka, men glöm inte att först ladda denna sida i ”privat” läge som ovan innan du klickar på länkarna om du inte vill att historiken sparas.

  • Kvinnofridslinjen – Här kan du söka hjälp och rådgivning över t.ex. telefon.
  • RSK – Riksföreningen Stoppa Mäns Våld mot Kvinnor
  • SKR – Sveriges kvinno- och tjejjourers riksförbund.

Kontakta mig

Om du vill kontakta mig (bloggaren) så skriv en kommentar och lämna din e-post om du vill att jag kontaktar dig genom den. Vill du inte att jag publicerar kommentaren så skriv det så tas den bort istället.

Ett svar på ”Om Projekt Karin”

  1. Hej!
    Projekt Karin lades inte ner av regeringen. Det permanentades och blev Koncept Karin som är en högst levande verksamhet inom Malmö Stad 10 år efter starten. Koncept Karin är en uppsökande verksamhet som arbetar med stöd och akuta insatser till män och kvinnor som gjort polisanmälan om våld i nära relation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.