Konsten att platta håret snyggt

Alla kan inte gå till en frisör för att platta håret så fort de önskar att få det rakt. Men det är heller inte helt enkelt att platta håret själv och då framför allt om du har en hårtyp som gör det lite extra besvärligt. Det finns de med perfekt hårtyp för att platta håret och det räcker in princip att de tittar på en plattång för att håret ska bli rakt, men sådan fördel har knappast alla.

Uttrycket Träning ger färdighet passa in väldigt bra på att platta håret. En del har gjort det sedan tidig skolålder med andra knappt gjort det alls och gett upp i vuxen ålder. Det är viktigt att man förstår att det är olika lätt för olika individer och det tar olika lång tid att bemästra färdigheten att göra det snyggt och enkelt.

En av de mest fundamentala delarna för att kunna platta håret är plattången och även om många billigare modeller kan fungera helt okej för vissa så är de knappast optimala eller bäst. Att ha ett bra verktyg till hands när man ska göra något rätt är viktigt och därför rekommenderar jag att du tar en titt på någon bra plattång och ser till att investera i en.

Passa även på att köp spray som skyddar håret mot värmen som uppstår när du plattar håret. Även om bra plattänger för 1500 kr gör sitt bästa för att skydda håret rekommenderas det ändå att du använder spray. Ska du dessutom lära dig kanske du måste dra håret genom plattången mer än en gång, vilket gör att håret slits mer. Detta är dock något som minimeras om du satsar på en bra plattång.

Om du inte redan har klämmor så ser till att köpa det också så du kan fästa upp håret. Alltså någon klämma i storlek större så du kan dela in håret i en nedre del och en övre och sedan fästa upp allt det övre hår så det inte hänger i vägen när du börjar platta det undre.

Genom att dela in håret i en övre del och en under (ett par centimeter ovanför örat brukar vara en bra riktlinje) så blir det lättare att platta håret då du inte lika lätt missar hår och samtidigt inte får in lika mycket hår i plattången. Sedan jobbar du dig runt genom att ta lagom mycket hår och dra det genom plattången. Om värmeplattorna är rundade så kan du även göra som på bilden ovan, men det brukar vara svårt när man plattar håret själv då man har så mycket att hålla koll på. Exakt hur mycket hår du ska ta beror helt och hållet på din hårtyp. Ju svårare det är platta ju mindre skulle jag säga så du får helt enkelt känna dig fram.

När du jobbat dig runt den nedre delen så kan du släppa ner den övre delen och jobba dig runt på samma sätt med det. Det finns många som tycker det är viktigt att komma nära roten med plattången men jag skulle rekommendera att du är försiktig med det så du inte bränner dig. Håret närmast roten brukar också vara i minst behov av att plattas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.