Hur du väljer sovsäck till barnen

Det är inte alltid lätt att vara förälder och ha friluftsliv som sin stora passion. När barnen är små är det nästan omöjligt att ta med dem på något alls som har med området att göra men när de väl blir lite äldre är det inte fel att introducera dem till det. Det finns ingenting som säger att man som familj inte kan ha friluftsliv som en gemensam passion.

När det kommer till utrustning är det dock sovsäcken som är en av de mest vitala delarna och det är inte lätt att välja sovsäck till barn. Inte nog med att de växer så det knakar i mellan åt, de behöver även andra egenskaper på sovsäcken.

Om man förväntar sig att barnet kommer växa mer så är det inte fel att köpa en sovsäck som de kan använda under några år, samtidigt vill du inte köpa en allt för stor sovsäck heller. Det är viktigt att barnen inte får försmå heller så om du köper med lite utrymme för dem att växa i kan det bli problem snabbt vilket i sin tur inte är bra.

Ett fel som många gör är att ge små barn sin gamla sovsäck för vuxna men detta är inte bra om man ska sova i kallare klimat. Sovsäcken ska agera som isolering och du vill inte ha onödigt mycket luft i sovsäcken som kroppen måste värma upp. Ett barn producerar även mindre värme än en vuxen så om ni ska vandra under vintern så är det väldigt viktigt att sovsäcken är anpassad för barn.

En positiv aspekt är dock att barnsovsäckar inte är lika dyra och man borde heller inte investera samma mängd pengar i en sovsäck för barn som för sig själv. Man kan förvisso sälja dem begagnat eller låta sovsäcken gå i arv men det blir en väldigt dyr utgift om man ska köpa dyra sovsäckar titt som tätt.

Familjeliv har en diskussionstråd gällande sovsäckar för barn som kan vara värd att läsa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.