Hoppborg till föreningsfirande

Det har diskuterats en hel del att fira föreningens 50-årsdag genom en tillställning inriktad på de barn och ungdomar som är aktiva. Vi har insett att en budget på ca 15 000 kronor skulle kunna avsättas till detta och vi skulle gärna vilja ha aktiviteter för alla åldrar av medlemmarna.

Barn är ganska duktiga på att hitta på saker själv men ibland kan lite extra saker uppskattas och göra det till något mer speciellt än vad det annars brukar vara vid våra träffar. En idé som vi har är att hyra en hoppborg som vi kör och hämtar själv för att hålla priset nere. Föreningen har ingen möjlighet att dra av moms så vi får i så fall räkna med 2500 kronor för detta.

Hoppborgen har en yta på 6×6 meter och vi gissar på att 4-6 barn kan vara där inne beroende på ålder. De yngsta som deltar kommer förmodligen vara ganska små då det är yngre syskon till barn som är medlemmar och aktiva. Annars rör det sig om från ca 6 år upp till 15 år och vi tänker att hoppborgen kan passa upp till 11-12 år.

Här har vi tänkt att man delar in tiderna så att de yngre får börja att vara där inne och på sen löser man av med att äldre får vara där inne. Kanske 6-8 år, 9-10 år och 11-12 år som åldersindelningar av säkerhetsskäl.

De första uppgifterna vi fick om hoppborg var att det var ganska dyrt (runt 5000 kronor) vilket skulle tagit för mycket av budgeten och det hade det inte varit värt för oss. Men med föreningsliv öppnas möjligheterna att någon kör och hämtar den och de ska inte vara svåra att resa själv så detta kommer nog bli bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.